Ağız Kokusunun Nedenleri?
Disbiyoz
Toksin yükü
Sarımsak gibi kokulu besinlerin fazlaca tüketilmesi
Yetersiz diş fırçalama
Çürük dişler
Bademcik ve diş iltihaplanmaları
Sindirim sistemi sorunları
Sigara ve alkol kullanımı
Ağız Kokusu Nasıl Önlenir
Hijyen Sağlamak
Öncelikle günde 3 öğün dişlerin fırçalanması çok büyük önem taşır. Bunun yanı sıra; fırçanın ulaşamadığı diş araları için de diş ipi kullanılması gerekir. Böylece, diş sağlığı korunmuş olurken ağız kokusu gibi rahatsız edici probleminde önüne geçilmiş olur.
Gün içindeki besin, gıda ve içecek tüketimleri sonucunda dil üzerinde bir tabaka oluşur. Bu tabaka da ağız kokusuna sebebiyet verir. Bu nedenle; diş fırçalama esnasında mutlaka dilin temizliği de yapılmalıdır. Dilin temizlenmesi için en etkili yol; dil temizleyicisi kullanmaktır. Bu ürünü kullanırken dili iyice dışarıya çıkarıp arka kısımdan dil ucuna doğru kazımak gerekir.
Kimyasal İçeren Ürünler
Ağız kokusuna karşı pek çok ürün mevcut. Ancak; bu ürünlerin faydaları geçici. Tam bir sonuç elde etmek pek de mümkün değil. Söz gelimi; ağız spreyleri, gargaralar. Bu gibi ürünleri sürekli kullanılması sakıncalıdır. Bu ürünler, dolgulara zarar verir ve dolguları eritme özelliği vardır. Çoğunun içinde sindirim sistemi rahatsızlıklarına, bağışıklık sisteminde hasara yol açabilecek maddeler bulunur. Bu nedenle; çok sık kullanılmaması önerilir.
Ağız Kokusuna Doğal Çözümler
Doğal ürünler ile tedavi, her kesimden insanın ilgisini çekmektedir. % 100 doğal ve hiçbir katkı maddesi içermeyen ürünler tedavi için en doğru metotlardır. Ağız kokusu probleminden kurtulmak için de birçok doğal yöntem mevcut.
Elma Sirkesi
Doğal şifa kaynakları listesinde en baş sıralarda yer alır. Cilt sağlığından sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisine burun akıntısından ağız kokusu sorununa kadar geniş bir şifa yelpazesi. Elma sirkesi; bakterileri öldürücü bir özellik taşır. Ağız kokusuna sebebiyet veren bakterileri yok ettiği için ağız kokusu sorununu da ortadan kaldırır.
Maydanoz
Maydanoz, ağız kokusunun giderilmesinde tercih edilen en popüler besindir. Yüksek klorofil içerdiği için ağız kokusunu yok eder. Her gün her öğün sonrasında az bir miktar maydanoz çiğnenmesi yeterli olacaktır. Bununla beraber, yemeklerde ve salatalarda da kullanılması etkili olacaktır.
Yoğurt
Lactobacillus ismi ile bilinen sağlık bakterileri içerir. Bu bakteriler, ağız kokusuna sebebiyet veren kötü bakteriler ile mücadele eder. Konu ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarına göre; 6 hafta süresince yoğurt tüketen bireylerin % 80 oranında ağız kokusu probleminden kurtulduğu gözlenmiştir.
Tarçın
Kokusu ile tatlılarda sıklıkla tercih edilen tarçın doğal bir antiseptiktir. Bu özelliği ile ağızda bulunan bakterilerin yayılmasını durdurur. Böylece, ağız kokusunun giderilmesinde etkili olur. Özellikle tarçın çiğneme çubukları tüketilebilir.
Siyah ve Yeşil Çay
Siyah ve yeşil çayda, polifenoller bulunur.
Profenoller, güçlü ve etkili bir antioksidandırlar. Bakterilerin oluşumunu yavaşlatırlar. Ağzın iç kısımlarına kadar güçlü bir temizleme etkisine sahiptirler. Ağız kokusu problemini yok ederler.
Su
Su tüketimi, sağlık açısından son derece önemli. Uzmanlar gün içinde belli miktarda suyun mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Su, tükürük üretimini teşvik eder. Böylece, ağızda bakteri oluşumu engellenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder